Oplev Ærøskøbing

mizori

Tag først og fremmest en gåtur gennem byen og nyd den venlige og imødekommende atmosfære og det idylliske bybillede med toppede brosten, stokroser, små, velholdte huse med dekorerede døre og mange detaljer. Nyd solen på en af bænkene på torvet foran kirken mens ungerne afpøver de flotte bypumper. Eller kik forbi Flaske-Peters flaskeskibsudstilling og dukkehuset i Smedegade. Ærø Museum og Hammerichs Hus er bestemt også et besøg værd.

Om sommeren kan I nyde et godt måltid og en god øl fra det lokale Rise-bryggeri i en af byens mange restauranter og cafeer med udendørsservering. Tag også et smut forbi lørdagsmarkedet på torvet og udstillingen på havnen med de mange lokale kunstnere. Hvis I har børn med kan I selvfølgelig ikke undgå en tur til minigolfen og lejepladsen på havnen eller naturlejepladsen få minutters gang fra Blæsenborg. Og I har simpelthen ikke oplevet Ærøskøbing, hvis I ikke går en aftenstur på havnen mens I nyder solnedgangen og en Ærø Special (valnøddeis med ahorn sirup i hjemmelavet vaffel). På regnvejrsdage er museerne, kirken, bowlingehallen eller den lille lokale biograf gode alternativer til udendørsoplevelserne.

Gåturen til Vesterstrand med de idyliske og farvestålende badehuse tager jer omkring 20-30 minutter. På yderligere 20 minutter når I spidsen af Urehoved – halvøen med dens flotte kystlinje.

Indkøb af dagligvarer sker hos Spar købmanden på torvet, Netto på havnen eller på lørdagsmarkedet på torvet om sommeren. For større indkøb er Brugsen i Marstal et godt bud. Det friske morgenbrød købes selvfølgelig hos bageren i Vestergade. Hvis I skal have noget godt pålæg til frokosten eller en god Ærø lammekølle til aftensmaden tager I til Dunkær Slagteren, 4 km fra Æøskøbing. Prøv også de røgede fisk fra Røgeriet på havnen.